در سال‌های اخیر فریلنسری به یک شغل پردرآمد تبدیل شده است. تا چند سال پیش کمتر کسی تمایل به کار به صورت پروژه‌ای و دورکاری داشت اما امروزه بسیاری از فریلنسرها درآمدهای قابل توجهی دارند. کسب موفقیت در فریلنسری آسان نیست. باید ویژگی‌های اخلاقی، کاری و فنی بسیار زیادی داشت تا بتوان در این حرفه پرچالش به درآمد بالا دست یافت. برای اطلاع از راهکارهای موفقیت در حوزه فریلنسری با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

فریلنسر کیست؟

فریلنسرها افرادی هستند که مسئولیت انجام پروژه‌ها و فعالیت‌هایی را به صورت قراردادی برعهده می‌گیرند. گاهی قراردادها به صورت رسمی عقد می‌شوند اما معمولا همه توافقات از نوع شفاهی و غیررسمی است. همچنین فریلنسر به استخدام شرکت در نخواهد آمد و مطابق با فعالیتش دستمزدی دریافت خواهد کرد. غالبا دستمزد در حین اجرای پروژه یا پس از اتمام کار واریز خواهد شد اما اکثر موارد مالی طی توافق شفاهی تعیین وضعیت می‌شوند.

چرا محبوبیت فریلنسری افزایش پیدا کرده است؟

فریلنسرها ترجیح می‌دهند به جای کار برای سازمان‌ها به صورت استخدامی و قراردادی با راندمان پایین، پروژه‌ها را به صورت مجزا انجام داده و در قبال کار انجام شده دستمزد دریافت کنند. بدین صورت امکان انجام کارها بیشتر و دریافت دستمزدهای بالاتر فراهم خواهد بود. همچنین فریلنسرها می‌توانند به طور همزمان با چندین شرکت همکاری کنند. انعطاف زمانی، محیط کاری دلخواه، عدم نیاز به ارائه ضمانت‌نامه، برقراری روابط بر پایه روحیه همکاری به جای سلسله مراتب سازمانی و … از مزایای فریلنسری است. افرادی که بازدهی بالایی در طول روز دارند، دائما مشتاق یادگیری هستند و در یک یا چند مهارت
پیشرفت زیادی داشته‌اند، شانس بالایی برای کسب موفقیت در فریلنسری خواهند داشت.

how-to-start-freelancing

چطور به کسب موفقیت در فریلنسری نزدیک‌تر شویم؟

فریلنسری در ظاهر پیچیدگی خاصی ندارد اما برای موفقیت در این حوزه باید از تکنیک‌ها و راهکارهای مختلفی استفاده کرد.

استفاده از روابط برای کسب موقعیت‌های کاری

سخت‌ترین روزها برای یک فریلنسر، هفته‌های ابتدایی است. در ابتدا روابط کاری زیادی ندارید و احتمالا در برقراری ارتباط با شرکت‌ها، کارفرمایان، سازمان‌ها و مشتریان بی‌تجربه باشید. در این مواقع بهتر است از اطراف خود شروع کنید. مهارت‌ها و قابلیت‌های خود را به دوستان، آشنایان و حتی خانواده اطلاع دهید و از شبکه‌های اجتماعی برای آگاه‌سازی اطرافیان استفاده کنید.

اگر در گذشته در شرکتی مشغول به کار بوده‌اید، حتما از روابط کاری قبلی خود برای معرفی توانایی‌ها و مهارت‌هایتان مجددا استفاده کنید. به یاد داشته باشید بازاریابی و مذاکره برای جذب پروژه یکی از اصول مهم شغل فریلنسری است. اگر نمی‌توانید مهارت‌ها و تجارب خود را به خوبی بازگو کنید، شانس شما برای موفقیت در فریلنسری به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین یک فریلنسر باید بتواند به خوبی ارتباط برقرار کند. قطعا برقراری ارتباط کاری با افرادی که از قبل روی آن‌ها شناخت دارید آسان‌تر خواهد بود. در نتیجه از اطراف خود شروع کنید و به مرور سطح بازاریابی خود را در شهر و کشور گسترش دهید.

شبکه‌های اجتماعی و فضای وب را جدی بگیرید

امروزه شبکه‌های اجتماعی بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می‌دهند. بسیاری از کسب‌وکارها از این بستر برای معرفی خود و جذب مشتری استفاده می‌کنند. برای جذب مخاطب باید از ظرفیت‌های اینترنتی و مخصوصا شبکه‌های اجتماعی به خوبی استفاده کنید. در میان این شبکه‌ها اینستاگرام محبوبیت بسیار زیادی دارد و کسب‌وکارهای زیادی را میزبانی می‌کند. بهتر است مطالعه مختصری پیرامون راهکارهای افزایش دنبال‌کننده و راه‌اندازی حساب‌های بیزینسی در این شبکه اجتماعی داشته باشید.

پلتفرم دیگری که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت، لینکدین است. لینکدین یک شبکه اجتماعی است که به طور اختصاصی روی موضوعات کاری و حرفه‌ای تمرکز کرده است. بسیاری از شرکت‌ها از لینکدین برای جذب فریلنسر یا حتی نیروی استخدام تمام وقت استفاده می‌کنند. حضور در لینکدین می‌تواند آینده کاری شما را به شدت متحول کند.

توییتر، ردیت و بسیاری از شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز بستر خوبی برای تبلیغ و برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان است. همچنین پیام‌رسان‌هایی مثل تلگرام قابلیت‌های بسیار زیادی را جهت تعامل با جامعه هدف در اختیار شما می‌گذارند. علاوه بر این اگر بتوانید محتوای کاری و قابلیت‌های خود را از طریق یوتیوب یا سایر پلتفرم‌های ویدئویی به اشتراک بگذارید، شانس شما برای کسب موفقیت در فریلنسری به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

منظم باشید

متاسفانه این تصور وجود دارد که اکثر فریلنسرها بی‌نظم هستند. برخی از افراد نیز به دلیل فرار از ساختارهای سازمانی به شغل فریلنسری مشغول می‌شوند. این افراد موفقیت چندانی در این حوزه کسب نخواهند کرد. همان طور که ذکر شد در این حرفه کمتر قرارداد رسمی بسته می‌شود و اکثر کارها به کمک توافقات شفاهی پیش می‌رود. بنابراین بی‌نظمی، بدقولی و تناقض در گفته‌ها به مانند عدم تعهد به قرارداد است.

یکی از بزرگترین مشکلات کارفرمایان و شرکت‌ها با فریلنسرها نیز مربوط به همین موضوع است. فریلنسرها دائما در حال تلاش برای جذب پروژه هستند. بنابراین ممکن است در یک بازه زمانی دچار ترافیک کاری شدیدی شوند. همین موضوع سبب تاخیر در تحویل کارها خواهد شد. گرچه در آن بازه زمانی فریلنسر فعالیت بیشتری داشته و درآمد بیشتری کسب خواهد کرد اما قطعا بدقولی و بی‌نظمی باعث می‌شود کارفرمایان از همکاری‌های مجدد خودداری کنند. در نتیجه همیشه طبق برنامه و به شکلی اصولی پیش بروید. حتی برای امور تبلیغات و بازاریابی خود برنامه مشخصی داشته باشید تا از بروز تداخل‌ها و بی‌نظمی جلوگیری شود.

صبور باشید

اگر یک رستوران افتتاح کنید، قاعدتا انتظار نخواهید داشت در شب‌های اول تمام میزها پر شوند. موفقیت در فریلنسری هم نیاز به صبر، حوصله و استقامت دارد. قطعا ماه‌های ابتدایی مشتریان کمتری خواهید داشت. حتی شاید مشتریان از تازه‌کار بودن شما آگاه شوند و چالش‌هایی برای شما ایجاد کنند. این موارد بخشی از شغل فریلنسری است و در ابتدا برای همه افراد به وجود آمده است. صبوری یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌ها برای هر فریلنسر محسوب می‌شود.

قیمت‌های پایین عامل موفقیت نخواهند بود

بسیاری از افراد تصور می‌کنند با ارائه قیمت‌هایی پایین‌تر از سطح بازار و ارائه تخفیف‌های زیاد می‌توانند به موفقیت در فریلنسری برسند. قطعا تخفیف و تعامل با مشتری راهگشا خواهد بود اما نباید مشتریانی خسیس و فرصت‌طلب را دور خود جمع کنید. از همان ابتدا تعرفه‌های مشخصی داشته باشید و در صورت نیاز تخفیف‌های منطقی ارائه کنید. کار با تعرفه‌های پایین باعث می‌شود کارفرمایان مهارت‌های شما را جدی نگیرند. از طرفی زمانی که بخواهید تعرفه‌های خود را به‌روز‌رسانی کنید مشتریان کوچک شما را فراموش خواهند کرد و به سراغ دیگر فریلنسرهای ارزان‌قیمت می‌روند. از همان ابتدا به دنبال همکاری‌ها و کارفرمایانی منطقی، حرفه‌ای و خوش‌حساب باشید.

جمع‌بندی

فریلنسری یکی از پردرآمد‌ترین مشاغل در سال‌های گذشته بوده است. افرادی که مهارت‌های خاصی داشته یا در حوزه‌هایی به سطح تخصصی بالایی رسیده‌اند، از حرفه فریلنسری درآمدهای بسیار خوبی به دست آورده‌اند. نظم، صبر، صداقت، منطق و تعامل کلیدهای موفقیت در این حرفه است. در حقیقت موفقیت در فریلنسری و کسب درآمدهای قابل توجه چندان سخت نخواهد بود؛ اگر راهکارهای درستی برای پیشرفت انتخاب کنید.